(ACN/Redacció) El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha descartat restriccions en horaris i aforaments davant l’increment de la incidència de la covid en la darrera setmana amb un augment del 26 %. Ha dit, però, que l’extensió del passaport de la covid a diverses activitats en espais tancats ja s’ha estudiat i ara es “discutirà” en el marc de la comissió delegada del govern. De fet, alguns metges ja han demanat que s’apliqui el passaport per a la restauració i la cultura.

Actualment, el passaport de la covid és necessari per accedir a l’oci nocturn i també per accedir a celebracions amb pista de ball en espais tancats, com són els casaments. Segons Argimon, la incidència de covid seguirà augmentant “bastant” en els propers dies, però espera que la vacunació permeti “afrontar-ho millor” que en altres països europeus amb taxes de vaccinació més baixes. En tot cas, preveu un increment d’ingressats, tot i que ha desitjat que l’impacte sigui “el menor possible”.


Sobre les hospitalitzacions, també ha dit que cal esperar uns dies per veure la tendència real, ja que aquestes sempre arriben més tard que l’increment dels positius. En tot cas, ha apuntat que en dos dies hi ha 26 ingressats més i que caldrà veure si la tendència es manté o no, ja que ha recordat que l’increment de les hospitalitzacions és el primer pas per després pujar en UCI. Argimon espera, però, que aquests ingressos no creixin com en onades anteriors.

Ara per ara, els contagis pugen especialment en els grups de població que no han tingut accés a la vacuna —menors de 12 anys— i en aquells que tenen molta mobilitat i un percentatge de vacunació inferior —dels 20 als 40—.

Descarta restriccions horàries i aforaments

Davant d’aquesta situació, ha descartat tornar a mesures restrictives en aforaments o horaris. “No serà l’element bàsic”, ha manifestat. El conseller ha insistit en la necessitat de portar la mascareta, especialment en llocs tancats, i ha fet una crida a la societat perquè contribueixi a continuar contenint la pandèmia.

Argimon ha insistit també que les mesures eventuals que es puguin prendre es decidiran en el marc de la comissió delegada per la covid del govern català, on estan representats tots els departaments afectats.

Els vacunats amb Janssen ja poden demanar cita per la dosi de reforç

Sobre la dosi de reforç als vacunats amb Janssen, ha explicat que aquests ja poden dirigir-se als centres sanitaris per demanar cita per la vacuna. Alhora ha explicat es farà un treball proactiu perquè moltes d’aquestes persones que van rebre el vaccí són de difícil accés, com les persones sense llar.