L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha autoritzat aquest dilluns la fase 2 de l’assaig clínic de la vacuna catalana d’HIPRA contra la covid-19, ara ja provant-la en humans.

En la nova fase de l’assaig hi participaran 1.000 voluntaris de 10 centres hospitalaris. Ho ha anunciat el president del Govern, Pedro Sánchez, durant la presentació dels projectes estratègics per a la recuperació i transformació econòmica (PERTE), en la qual ha recordat que aquesta fase tindrà una inversió de 15 milions d’euros.

Els voluntaris rebran una dosi de record de la nova vacuna i se’ls farà un seguiment de fins a un any

La Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i l’Hospital Germans Trias i Pujol va fer una crida de voluntaris per estudiar la vacuna catalana. Els candidats poden ser persones majors de 18 anys que hagin rebut la vacuna Pfizer contra la covid com a mínim fa sis mesos. Les persones voluntàries rebran una dosi de record de la nova vacuna en investigació o d’una vacuna ja comercialitzada i se’ls farà un seguiment de fins a un any per conèixer-ne la seguretat i la resposta, és a dir, el nivell d’immunitat.