Tira endavant el planejament urbanístic que permetrà construir 36 de pisos de luxe a la finca de Can Raventós, a Sarrià, on es troba una casa catalogada d’estil classicista del 1848. Es va aprovar dimecres, 23, al ple de l’Ajuntament amb els vots a favor de BComú, el PSC i Barcelona pel Canvi, l’abstenció de JxCat, Cs i el PP, i el vot en contra d’Esquerra Republicana.

Denuncien incompliment normatiu

Segons la plataforma Defensem Can Raventós, que demana que la finca passi a ser municipal, el projecte aprovat no respecta la normativa de construcció que protegeix la casa catalogada, com els límits d’altura dels edificis, la seva profunditat i la distància que hi ha d’haver entre les noves construccions i la històrica, que ha de ser de 10 metres.

Un incompliment normatiu que també apareixia als planejaments urbanístics anteriors que l’associació de veïns de Sarrià ja va tombar el 2016 i el 2019 mitjançant la presentació d’al·legacions.

Segons el consistori el projecte respecta la casa catalogada

Per la seva banda, la tinent d’urbanisme, Janet Sanz, va assegurar al ple de l’Ajuntament de dimecres que gràcies a la negociació que hi ha hagut amb la propietat s’ha aconseguit que aquesta nova proposta de planejament urbanístic respecti la casa i la meitat dels jardins i que sigui “la que s’acosta més” a la que demanen els veïns.

“L’aprovació no ha sigut neta”

La plataforma Defensem Can Raventós, que ha obtingut 1.400 adhesions al seu manifest, denuncia que “l’aprovació no ha estat neta i que hi ha hagut corrupció”. La plataforma assenyala que hi ha hagut influències entre la promotora Bigdal 5000 SL i Units per Avançar, partit d’Albert Batlle, regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi. Expliquen que Salvador Ferran Pérez-Portabella és secretari d’organització d’Units per Avançar i també alhora president de la promotora Bigdal 5000 SL.

A més, Defensem Can Raventós denuncia que els procediments de l’Ajuntament per aprovar el planejament urbanístic han vulnerat la llei de transparència i la llei de procediment administratiu. Per aquest motiu, duran el cas a l’Oficina Antifrau de Catalunya i estudien fer un recurs contenciós administratiu contra aquest planejament urbanístic.

Comparteix a: