La plataforma Defensem Can Raventós i l’Associació de Veïns de Sarrià estan en peu de guerra des que es van assabentar de la votació a la Comissió d’Urbanisme per aprovar el projecte d’urbanització de 36 pisos de luxe al jardí de la finca de Can Raventós, a Sarrià, que no va ser favorable.

Uns dies de reflexió

Hi van votar a favor Podem i Barcelona pel Canvi, Ciutadans es va abstenir i Junts per Catalunya, ERC i el PP van fer reserva de vot per al dia 23 de setembre, quan es votarà de forma definitiva al ple municipal. Els grups que es reserven el vot asseguren que es volen mirar bé la transformació que es duria a terme amb el permís per edificar al jardí actual de la finca donada l’oposició veïnal que té el projecte.

Silenci administratiu del consistori

L’Associació de Veïns de Sarrià denuncia que hi ha hagut silenci administratiu: no ha rebut les respostes a les al·legacions del projecte fetes el febrer del 2019 i que van fer aturar el projecte, ja que no respectava prou la casa catalogada de Can Raventós. “No hem rebut resposta a les al·legacions i a més tampoc hem pogut trobar el planejament que es va votar ahir”, explica Eulàlia Marquès, de la Comissió d’Urbanisme de l’AV Sarrià.

Per la seva banda, Janet Sanz, cap d’Urbanisme, va assegurar ahir que hi ha un informe de l’Ajuntament que respon a les al·legacions i que el farà arribar properament als veïns.

Demanen un espai públic per al barri

La plataforma Defensem Can Raventós demana que l’Ajuntament adquireixi la finca, de 2.300 metres quadrats, per fer-hi un equipament i un jardí públics. Fa més de 10 anys que la propietat vol construir 36 pisos de luxe al jardí de la finca i que intenta que l’Ajuntament aprovi el seu planejament urbanístic per fer-ho.

L’Associació de Veïns de Sarrià ha aconseguit dues vegades, el 2016 i el 2019, que no tiressin endavant els projectes de construcció de pisos al·legant que el planejament no respectava prou la casa catalogada.