Diverses entitats veïnals del barri Gòtic han protestat aquest dimecres a la plaça de Sant Jaume, coincidint amb el pregó de les Festes de la Mercè 2020. Denuncien que el programa d’aquest any ha descentralitzat les activitats “fins al punt que s’han oblidat del Gòtic”, assegura Eva Vila, portaveu de Fem Gòtic. Vila afirma que “no hi ha cap activitat, i cap és cap ni una” prevista al Gòtic. Aquesta situació, diu, “és la primera vegada que passa”.

En aquest sentit, lamenten que “les colles geganteres, els esbarts dansaires o altres associacions socioculturals nascuts o arrelats al barri, no actuaran als nostres carrers“, per la qual cosa, conclouen, “els nostres veïns quedaran privats d’una festa major que els és pròpia”.

La protesta ha reunit una trentena de persones, representants de col·lectius com ara Fem Gòtic, la Xarxa Veïnal Gòtic, Fem Ciutat Vella, i d’altres de caire econòmic, com la federació d’associacions Barna Centre, l’Associació de Veïns i Comerciants de la Mercè o Amics de la Rambla.

Les Festes de la Mercè d’aquest 2020 s’han hagut d’adaptar per les mesures de seguretat dictades per evitar contagis de coronavirus.