Motos aparcades

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones en una operació en què han desarticulat una organització criminal dedicada a robar motocicletes a Barcelona. Segons informa la policia en un comunicat, el grup sostreia els vehicles per vendre’ls o per desmuntar-los i distribuir-ne les peces. També adquiria motos danyades en accidents per reparar-les amb les peces robades.

Als detinguts, d’entre 46 i 52 anys, se’ls atribueixen presumptes delictes de pertinença a grup criminal, robatori amb força, falsificació documental, receptació i contra la salut pública. En concret, la policia els relaciona amb almenys 12 robatoris de motos i també se’ls atribueix un delicte relacionat amb les drogues perquè, en els escorcolls que van permetre desarticular la suposada banda, es van localitzar una quarantena de plantes de marihuana. A més dels arrestats, també hi ha una quarta persona investigada pels mateixos fets.

La investigació es va iniciar a mitjans de l’any passat, després que es detectés un augment “considerable” dels robatoris de motos, en una mateixa franja i punts de la ciutat. Operaven en zones d’oficines o d’aparcaments de motocicletes amb alta mobilitat, com poden ser espais propers a hospitals.

Evitar que els propietaris els localitzin

El “modus operandi” amb què treballava la banda tenia com a pilar fonamental evitar que els propietaris de vehicles amb localizador GPS instal·lat poguessin trobar el magatzem on s’enduien les motos. Per això, cometien el robatori en dues fases. Primer, allunyaven la moto del punt on estava aparcada inicialment. Si el propietari no la localitzava i recuperava, al cap d’uns dies la recollien amb una furgoneta llogada i se l’enduien a un magatzem de Santa Agnès de Malanyanes (el Vallès Oriental).

Les motos es venien amb documentació falsificada a compradors que no estaven implicats en la xarxa delictiva. Tot i que els Mossos donen l’organització per desarticulada, la investigació continua oberta per aclarir si se’l pot relacionar amb més robatoris o si hi ha més persones implicades.