L’Associació de Veïns de Sarrià i els veïns del voltant de Can Raventós han tornat a presentar, per segona vegada, al·legacions al projecte de construcció de blocs de pisos al jardí de la finca. Es tracta d’una casa de l’any 1848 situada al Sarrià antic, que és de titularitat privada i que està inclosa al Catàleg d’edificis històrics de Barcelona. L’associació s’oposa a nou projecte perquè diu, no preserva la casa catalogada: “No respecta els 10 m d’espai que ha de tenir al voltant i hi ha tres edificis de planta baixa amb tres pisos quan la normativa en permet dos”, explica l’Eulàlia Marqués, de la Vocalia d’Urbanisme de l’AV Sarrià.

Demanen menys edificabilitat al solar

L’entitat reconeix que el nou projecte corregeix alguns errors del primer, contra el qual també van al·legar. Tot i això, assegura “té els mateixos punts de partida erronis, volen entaforar molta edificabilitat en un jardí històric i una casa patrimonial”, es queixa Marqués. Per això, proposa a l’Ajuntament que transfereixi una part de l’edificabilitat a una altra finca i així no ofegar tant Can Raventós.

A més, el projecte preveu la construcció de dues plantes de pàrquing soterrades que eliminarien 22 dels 26 arbres de la finca, com un pi canari de 18 metres d’alçària.

Espai verd per a la ciutadania

L’associació de veïns demana a l’Ajuntament que faci de mediador amb la propietat perquè el barri pugui gaudir d’aquest edifici catalogat. Planteja que el jardí privat es converteixi en un parc públic o bé es faci un passatge per travessar la finca -està situada entre el carrer de Bonaplata i de Fontcoberta- tal com passa en altres propietats privades del barri.

Els veïns van aturar el primer projecte

El 2016 les al·legacions dels veïns de Sarrià van aturar el primer projecte d’edificació. El novembre del 2018, la promotora Bidgal 5.000, SL, propietària de la finca, va presentar un segon projecte de construcció que va superar l’aprovació inicial. Aquest 7 de febrer va acabar el període d’al·legacions i l’associació i els veïns de les comunitats properes a la finca n’han presentat amb l’objectiu que no es tiri endavant el projecte tal com està plantejat.