L’Anna Ramon és la presidenta de l’AV Camp Nou i ha viscut al carrer de Benavent tota la seva vida: va néixer al número 19 i fa 23 anys es va traslladar al 10. Reconeix que el barri és la seva vida i es dedica en cos i ànima a resoldre els problemes dels veïns i veïnes. De fet, li costa fer dues passes pel seu carrer sense que l’aturi un veí per fer-li una consulta, preguntar-li com està o traslladar-li una queixa. La seva implicació al barri en molts aspectes, com la limitació de botigues de records, li ha valgut perquè el seu districte de les Corts la proposi per rebre la Medalla d’Honor de Barcelona.

El barri, la seva vida

L’Anna Ramon reconeix que pateix els problemes dels seus veïns com si fossin seus i explica que l’ajuda és mútua. “Jo em vaig quedar sense mare als quinze anys i quan estava malalta els veïns em treien la rentadora o em portaven un plat de sopa i això no es pot pagar“, recorda. La presidenta de l’AV Camp Nou Ramon s’ha implicat en totes les lluites veïnals de la zona, com els problemes derivats de la pacificació del barri, les protestes en contra dels plans especials per transformar els entorns del Camp Nou, la demanda d’una residència per a persones grans al carrer de Benavent o una millor comunicació de transport públic per al barri.

Memòria viva de la zona

Ramon explica també que el seu carrer és com un poble: “Un dels pocs que queden a Barcelona”, afegeix, i recorda perfectament com era la zona als anys 50 i 60, quan l’entorn del Camp Nou no es consideraven encara les Corts i pertanyien al districte de Sants. Recorda que al carrer Benavent hi havia una fàbrica de goma, ara desapareguda, i fins i tot una vaqueria on de petita, com succeïa a molts altres barris de la ciutat, hi anava a buscar la llet.