La nova estació de l’H8 està situada a la travessera de les Corts amb el carrer de Benavent i serveix perquè els veïns de la zona del Camp Nou no hagin de caminar tant per agafar aquest autobús que els comunica amb el centre del barri i la ciutat. Fins ara, la línia parava a la Riera Blanca i no tornava a aturar-se fins a la Maternitat, deixant sense cobertura tot el perímetre del Camp Nou per la travessera.

Millor connexió per als veïns

Segons els veïns de la zona, la distància entre parades era excessiva ―superava els 500 metres― i la patien de manera especial les persones grans o amb mobilitat reduïda. La Merche Barreneche va amb crosses i és crítica amb la xarxa de bus ortogonal. Assegura que “en molts casos es prima la velocitat i es deixa de banda l’accessibilitat dels veïns, en especial els que tenen mobilitat reduïda”. Un altre veí, Pedro Martín de la Torre, reconeix que, als matins, a moltes famílies que van a les escoles del centre de les Corts en autobús quasi no els surt a compte agafar-lo, ja que igualment han de fer una llarga tirada caminant.

Reclamen l’H8 per l’avinguda de Madrid

Els veïns demanaven la parada nova des del mes de novembre, quan es van modificar diverses línies de la xarxa de bus ortogonal, entre les quals la de l’H8. Fins llavors, aquest autobús circulava fins a Sants per l’avinguda de Madrid i, amb els canvis, es va fer passar per la travessera de les Corts. Precisament, aquest canvi, no va acabar de convèncer els veïns que asseguren que amb el recorregut originari donava servei a moltes persones que ara han de pujar fins a la travessera per agafar-lo. En aquest sentit, l’Anna Ramon, de l’Associació de Veïns del Camp Nou, assegura que “la nova parada va millor, sí, però on realment cal l’autobús és a l’avinguda de Madrid, que és on hi ha la majoria d’habitatges”.