El projecte de residència per a persones grans que havia de construir-se al carrer de Benavent s’ha de revisar. Així ho ha confirmat el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que assegura que la residència és una de les inversions que s’estan replantejant dins el nou Pla estratègic de serveis socials 2020-2024, amb el qual es volen prioritzar places i equipaments. Per als veïns és una nova decepció ja que fa 25 anys que esperen que es construeixi aquest equipament, per al qual ja hi havia solar i projecte de construcció.

Projecte, pressupost i primera pedra

Els veïns recorden com el 2008 el llavors regidor de les Corts, Jordi Hereu, ja els va assegurar que la residència es faria en un període breu de temps en el solar del carrer de Benavent, de propietat municipal. Fins i tot, se’n va col·locar la primera pedra i la Generalitat, el 2010, va posar cost a les obres: 35 milions d’euros per a la construcció de la residència i el centre de dia, així com el lloguer de l’espai durant 27 anys. Ara bé, el 2011 el projecte es va paralitzar per falta de diners. Segons la presidenta de l’Associació de Veïns del Camp Nou, Anna Ramon, “en aquell moment estava tot: els diners, els plànols de la residència i fins i tot les places, que eren 100”.

El projecte va quedar paralitzat fins avui, quan el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies els ha assegurat que s’ha de revisar. Per Ramon la sensació és de tristesa ja que assegura que es tracta d’un barri molt envellit i reconeix que la majoria de persones que necessiten places han de marxar a altres barris, sovint allunyats de casa seva.

Usos provisionals a l’espai

L’espai reservat per a la residència és de titularitat municipal i, després d’anys en desús, els veïns van demanar al districte que hi posés usos provisionals. Així, el 2012 s’hi va construir una zona de jocs infantils i el 2014, a l’altra banda de l’espai, s’hi va posar un hort urbà que fan servir diverses entitats del barri.