A la frontera entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs i entre polígons industrials, trobem la via Trajana, una barriada de la Verneda i la Pau. Fa temps que els representants veïnals d’aquest punt de la ciutat demanen més neteja i millores en el manteniment, el mobiliari urbà i les zones d’estada. També un equipament de referència que serveixi com a espai de trobada de veïns i entitats. Consideren que estar ubicats a la perifèria els juga a la contra alhora de rebre inversions.

A tocar de Sant Adrià de Besòs

Mobiliari urbà trencat o en mal estat, una vegetació que no es poda i tapa la il·luminació o una àrea de jocs infantils amb elements que, fins i tot, poden ser perillosos per als nens. Són algunes de les mancances en manteniment i neteja que denuncien des de l’Associació de Veïns de la Via Trajana. Els representants veïnals consideren que el fet d’estar ubicats a la frontera entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs fa que quedin més descuidats i demanen a ambdós ajuntaments que treballin alhora per posar al dia l’entorn.

Un equipament per fer barri

A banda de més manteniment i neteja, també reivindiquen un equipament com ara un casal d’entitats o un casal de barri que serveixi de seu per a l’associació de veïns i esdevingui un punt de referència per als veïns i entitats d’aquesta barriada de la Verneda i la Pau. Esperen que les intervencions que s’estan fent a la zona amb el Pla de barris siguin només l’inici de la posada al dia de la via Trajana.