(ACN) La Taula Barcelona per l’Alzheimer, formada per l’Ajuntament i les cinc entitats de la ciutat especialitzades en aquesta malaltia, han creat un nou canal d’informació per respondre dubtes de la ciutadania al voltant de la malaltia. Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra aquest dilluns, s’ha publicat l‘infocanal al web del consistori amb més d’un centenar de preguntes i respostes. En aquest espai hi ha, a més d’informació bàsica sobre l’Alzheimer, activitats i recursos que hi ha a la ciutat per a les persones cuidadores, el tracte amb persones malaltes o els possibles dubtes legals, entre altres qüestions. També incorpora un xat en el qual es poden fer consultes concretes.
Segons l’Ajuntament, la plataforma serveix per oferir informació útil al llarg de les diferents etapes de la malaltia, “més enllà de la vessant del tractament mèdic”.

Per això, ofereix informació pràctica vinculada als moment previs a la malaltia i d’altra relacionada amb els moments inicials vinculats al diagnòstic, així com a les etapes intermèdies i finals de la malaltia.

Tot i que està especialment pensada per a les famílies i l’entorn proper de les persones malaltes, també té informació adient per a persones cuidadores, ja siguin professionals o no.

Informació sobre altres malalties

La Taula Barcelona per l’Alzheimer es va posar en marxa l’any 2018 i està integrada per l’Ajuntament de Barcelona, Alzheimer Catalunya Fundació, Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Barcelona (AFAB), Fundació ACE, Fundació Pasqual Maragall i Fundació Uszheimer.

L’infocanal sorgeix en el context generat per la covid-19, que ha posat de manifest la necessitat de facilitar l’accés remot a recursos d’informació, però té la vocació, segons el consistori, de perdurar al llarg del temps. De fet, també incorpora informació sobre altres malalties neurodegeneratives i de cara a una segona fase ja s’està treballant amb entitats com l’Associació Catalana de la Malaltia de Huntington i l’Associació Catalana per al Parkinson.