Els entorns del Camp Nou son una de les cinc zones noves de la ciutat on l’Ajuntament ha limitat l’obertura de botigues de records. La mesura es va aprovar en sessió plenària el mes de juliol passat i, ara, passat l’estiu, tant els veïns com la principal associació de comerciants d’aquest àmbit, la valoren positivament.

“La travessera de les Corts aviat serà una rambla”

Les associacions veïnals creuen que la prohibició afavorirà que, als locals buits que ara hi ha, s’hi instal·lin un altre tipus de negocis. L’Anna Ramon, de l’Associació de Veïns Camp Nou, assegura que “el poc comerç de barri que hi havia a la zona, ha marxat” i afegeix que, si no es té cura dels comerços, “la travessera de les Corts aviat serà una rambla”. Del mateix parer són els comerciants de l’associació Les Corts Comerç 08028 que, tot i estar en contra de les restriccions de botigues per sectors, consideren que en casos com aquest “on hi ha molta oferta del mateix tipus de producte, es perjudica els veïns”.

Limitar l’impacte del turisme

La limitació afecta principalment la travessera de les Corts des de la parada de metro de les Corts fins a l’estació de Collblanc. Les cinc zones noves de restricció se sumen a les tres que ja hi havia fins aquest mes de juliol a Ciutat Vella i als voltants del Parc Güell i la Sagrada Família. Amb la prohibició, l’Ajuntament vol reduir l’impacte del turisme en el dia a dia dels veïns, així com potenciar el comerç de proximitat.

En l’actualitat, a la zona del Camp Nou abunden els negocis on es ven principalment marxandatge del Barça. En concret, només en un tram de a la travessera de les Corts -entre la Gran Via de Carles III i el carrer del Comandante Benítez- n’hi ha cinc.