L’ampliació de l’horari de la restauració fins a la una de la matinada no ha fet disminuir les botellades. Almenys, al passeig del Born, que aquest dijous a la nit ha tornat a estar ple de gom a gom de gent, la majoria sense mascareta, bevent i ballant sense respectar les distàncies de seguretat. De fet, aquest és un dels punts de la ciutat on habitualment es concentra més gent a les nits. Però no és l’únic.

Aquest dijous a la nit s’han desallotjat 2.900 persones en diferents espais de la ciutat, 280 al passeig del Born. Una xifra superior al dijous de la setmana anterior (2.537) i que corrobora que aquestes són nits especialment concorregudes.

Entre els qui participen en les botellades hi ha molts turistes, la majoria d’ells francesos. De fet, l’Ajuntament reconeix que des de fa unes setmanes han detectat aquesta presència de joves francesos al carrer durant les nits. La mateixa anàlisi que fa el sindicat SAPOL de la Guàrdia Urbana.

Colau: “Si no hi ha oci nocturn, la gent beu al carrer”

En una entrevista a TV3, Colau també s’ha referit a la presència de turistes francesos. “A l’aeroport hi ha controls dels vols internacionals, però a les carreteres, no. Per això, arriben sobretot de França per carretera. Nosaltres no podem posar un control fronterer a la ciutat de Barcelona“.

L’alcaldessa insisteix que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra actuen cada nit. Sobre les botellades, destaca el paper que pot tenir l’oci nocturn per evitar-les. “Si no hi ha oci nocturn, la gent beu al carrer”, lamenta. Per això, ha dit des de l’Ajuntament de Barcelona demana “que reobri l’oci nocturn de forma segura i amb criteris sanitaris”. “No podem fer trampes”, ha dit.

Però també ha volgut posar en context les botellades: “Venim d’un any molt dur, amb les restriccions de la pandèmia”. Per això, la gent té ganes de sortir i gaudir de l’oci, opina Colau, i ha afegit que “això ho hem de reivindicar”. Però cal fer-ho de forma segura. Aquest estiu, ha afirmat, Barcelona tindrà un munt d’activitats i concerts previstos.