La Guàrdia Urbana ha tingut feina aquest dijous a la nit. Ha desallotjat 2.537 persones del carrer i també de les platges. Pels agents, aquesta activitat s’està convertint gairebé en una rutina des de l’eliminació del toc de queda nocturn, especialment en algunes zones de la ciutat, com el passeig del Born, l’Arc de Triomf o el litoral.

Més desallotjats que un dia festiu

Lluny de reduir-se, la xifra de desallotjats durant les nits és elevada. La d’aquest dijous, per exemple, és fins i tot superior a la registrada durant la nit de diumenge passat, amb 1.552 persones, tot i que l’endemà era festiu a Barcelona.

Les aglomeracions i les botellades a les places i les platges es repeteixen des de fa tres setmanes, tot i que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han intensificat la presència policial al carrer. El tancament de la restauració a la mitjanit i les restriccions que mantenen l’oci nocturn sense activitat afavoreixen que la gent es concentri a l’espai públic.

Nois ballant a l’Arc de Triomf

El record de persones desallotjades va ser el diumenge 16 de maig. La Guàrdia Urbana i els Mossos van desallotjar més de 9.000 persones durant la nit, 2.000 de les quals eren a la platja de Sant Miquel.