Alguns dels veïns del passatge de Maluquer, al barri de Sant Gervasi – la Bonanova, estan indignats amb les botellades i les actituds incíviques que es produeixen algunes nits als Jardins de Martí Luter. I, segons han denunciat a Twitter, “la inacció de la Guàrdia Urbana” els ha fet esclatar. Aquest dijous a la nit els veïns afectats han fet una cassolada per protestar contra la situació i s’han adreçat directament a les persones que estaven als jardins, amb paraules com “volem dormir” o “fora del parc”.

En aquest sentit els veïns volen optar per celebrar una cassolada cada nit si realment la situació d’incivisme als jardins no millora.

Els afectats també expliquen que algunes de les persones que eren al parc els han increpat i demanen al tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, que l’Ajuntament “en prengui nota”.

El tancament, la solució

Els 70 veïns aplegats al voltant del canal de Twitter i WhatsApp @ProuSorollMaluquer reconeixen que la solució no és fàcil. Una podria ser tancar els Jardins de Martí Luter, només en horari nocturn, per evitar que les persones s’hi concentrin a dins.

Fins i tot alguns veïns plantegen la idea contrària, obrir els jardins. Ara mateix només tenen una entrada i això facilita certa sensació d’impunitat dins de l’espai. Si s’obrissin més entrades els incívics, asseguren els veïns, no es trobarien tant còmodes.

Queixes que venen de lluny

La situació al passatge de Maluquer ja fa mesos que hi és. Els veïns afectats van crear el compte de Twitter @SorollMaluquer per denunciar el soroll i l’incivisme en aquest punt de la ciutat. Segons expliquen a les xarxes socials, el consistori els va confirmar fa setmanes que els Jardins de Martí Luter entraran al catàleg de punts d’actuació intensiva de la Guàrdia Urbana.