Des que divendres passat Albert Llimós destapés al diari ‘Ara’ el cas dels presumptes abusos sexuals per part d’Albert Benaiges a l’Escola Barcelona, encadena entrevistes a tots els mitjans. betevé no n’ha estat una excepció. Llimós explica que va tenir coneixement del cas a l’estiu per dues vies diferents i va apostar per estirar el fil.

Buscar un patró de conducta

Aquest periodista de l”Ara’ explica que quan es van posar a investigar van començar a buscar un patró de conducta. “Com més gent millor”, assegura, “per donar seguretat a les persones que trenquen el silenci” i per “atorgar més força i credibilitat al relat”.

El rotatiu català va parlar amb una seixantena d’exalumnes que o bé havien estat testimonis de la presència de l’exentrenador del Barça a les dutxes o d’altres situacions vexatòries i abusos o bé les havien viscut en pròpia pell. Llimós explica que Benaiges es va posar en contacte amb ell i s’hi va entrevistar “en una conversa llarga i difícil” en què “hi havia molts silencis i mentides”.

Institucions que miren cap a una altra banda

Albert Llimós afirma que en aquest cas l’escola Barcelona “va mirar cap a una altra banda”. El periodista assegura que això passa en totes les institucions on es produeixen abusos sexuals. Creu que si això passa és perquè molta gent que en té coneixement omet la seva responsabilitat —per diferents motius: admiració pel presumpte agressor o per fugir dels problemes i, d’altra banda, per por a malmetre la institució. Però Llimós creu que “això és fals” ja que “com més transparent i més valent se sigui en aquests casos més bé es fa a la institució”.

Pot una persona ser capaç de reprimir els instints bàsics més primaris en una àrea a la seva vida?
Albert Llimós, periodista

Els possibles casos al Barça

Aquests dies s’especula sobre la possibilitat que Albert Benaiges també hagi perpetrat abusos sexuals a l’entorn de La Masia del Barça. Llimós assegura que a mesura que parla amb més gent “es posen sobre la taula elements que s’han de mirar amb molta tranquil·litat”. I Llimós afegeix: “Pot una persona ser capaç de reprimir els instints bàsics més primaris en una àrea a la seva vida?”. Aquest periodista apunta que “si una persona fa un patró de conducta en diferents àrees de la seva vida el normal és que també l’exerceixi en una altra”, referint-se al Barça.

Albert Llimós també va destapar els casos dels abusos sexuals a l’Aula de Teatre de Lleida i a l’Institut del Teatre. Aquest periodista lleidatà assegura que el periodisme ha de ser transformador i que en el seu cas “hem intentat sacsejar algunes institucions que tenien foscor excessiva.