Aquest dimarts, en el marc d’una operació de la Guàrdia Civil, s’ha detingut a Barcelona un dels noms en majúscules del narcotràfic mundial, sobre el qual hi havia una ordre de cerca internacional. Es tracta del líder d’un grup criminal dedicat al tràfic de drogues i al blanqueig de diners. En total, a la ciutat s’han detingut 16 persones i s’han fet una dotzena d’entrades en un ampli dispositiu que s’ha desplegat en diferents punts, però sobretot al Poble-sec, on s’ubicaven els principals responsables d’aquesta organització.

En coordinació amb l’Europol

Aquest gran narcotraficant, així com la resta de detinguts, estan acusats de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues i blanqueig de diner. De fet, el dispositiu policial s’ha fet en coordinació amb l’Europol, tot i que està liderat per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil a Madrid, amb el suport també d’efectius de Catalunya.

El desplegament policial terrestre ha tingut el suport d’una unitat aèria. De fet, els veïns han estat els primers en donar l’alerta del gran dispositiu policial quan han detectat un helicòpter de la Guàrdia Civil sobrevolant Barcelona de matinada. També s’han fet intervencions a Vigo i Cadis en el marc d’aquesta operació contra el narcotràfic.

Diversos escorcolls al Poble-sec

En el marc d’aquesta operació, s’han fet diverses entrades a locals i habitatges de la ciutat, sobretot al Poble-sec, a l’entorn dels carrers de Blai i Blasco de Garay. Un dels punts on els agents han estat treballant en la recerca de proves és a la gelateria Tropicana, que segons els veïns funcionava com a punt de venda.

Agent de la Guàrdia Civil en el registre a un local