La Rambla de Barcelona ja veu a tocar l’inici de la reforma que preveu marcar un abans i un després en aquesta via emblemàtica de la ciutat. Les obres per transformar-la, que començaran el 2022 i que s’allargaran anys, permetran guanyar espai públic per al vianant, amb voreres més amples i espais d’estada nous. Una altra novetat és que hi haurà menys carrils per als cotxes, i que només hi podrà circular certs vehicles, com ara els d’emergència. A més, es renovarà el paviment: s’abandonarà les rajoles ondulades per donar pas a la pedra natural, el grafit i el pòrfir marró.

Com quedarà la Rambla de Barcelona amb la reforma? T’expliquem com és actualment i com serà després de la transformació, amb imatges de l’ara i de les actuacions previstes.

La Rambla des de dalt: el marró guanyarà terreny

Les obres començaran a la part baixa de la Rambla, a la zona del monument de Colom. Aquí es farà una plaça diàfana a tocar de les Drassanes. Les imatges des de dalt facilitades per l’Ajuntament de Barcelona permeten veure que el paviment gris de la Rambla actual donarà pas a un nou color. El consistori ha optat per utilitzar materials marronosos per al tronc central i els carrils de circulació dels vehicles.

Si arrossegues la barra vertical que divideix la fotografia, podràs veure com és la Rambla ara i com serà en el futur, i comparar totes dues imatges.

Plataforma única, pilones i trasllat de parades

La nova Rambla de Barcelona serà de plataforma única i, per seguretat, hi haurà pilones per separar els vehicles de les zones de vianants.

reforma rambla virreina
El tram davant del Palau de la Virreina tindrà més espai per als vianants