La reforma de la Rambla començarà el 2022 i l’Ajuntament ja ha reservat una partida pressupostària. L’associació Amics de la Rambla, que fa mesos que havia posat en marxa un comptador per calcular els dies de retard que acumula l’obra, valora l’anunci com “una bona notícia” però es mostren desconfiats: “Tenim por que s’allargui 10 anys”, ha dit Fermín Villar, president de l’entitat, en una entrevista al ‘bàsics’, en referència a la durada dels treballs, que d’entrada està previst que en durin set.

“Estem contents? Ni sí ni no”, ha respost Villar, que, tot i valorar positivament l’anunci, ha assegurat que els “han obligat a ser malfiats” i que ara volen esperar-se a veure quan es licitarà l’obra o que es concretin alguns detalls com la ubicació de les terrasses o un quiosc que es veuran afectats pels treballs.

A favor de reduir el trànsit

Amb la reforma les voreres seran més amples i es guanyarà espai al passeig central. Això implicarà una reducció de la calçada que mantindrà un sol carril de circulació per sentit i es limitarà a veïns, bicicletes, busos i taxis, mercaderies, serveis i l’accés als aparcaments. “Tot el que vagi en la línia de pacificar el trànsit és benvingut”, ha sentenciat Villar. Tot i això, ha expressat dubtes sobre la reducció d’aparcaments per a motos, que, ha explicat, els solen utilitzar veïns i treballadors de la zona i, per tant, caldria torbar-hi una alternativa.

Dubtes sobre el manteniment

Tot i que l’associació Amics de la Rambla explica que en conjunt està d’acord amb el projecte presentat, alerta sobre la necessitat de tenir cura del manteniment de la Rambla un cop s’hagi fet l’obra. “En el projecte no es parla dels pressupostos de manteniment i la Rambla sempre va curta“, ha lamentat Villar. Tot i això, sí que ha explicat que el canvi que es farà en el paviment és, en part, per fer-lo més resistent. Però alerta: “Haurem d’estar atents”.