El barri de la Font de la Guatlla no té cap plaça on el veïnat es pugui trobar. L’espai que s’utilitza com a zona de socialització veïnal és un tram d’uns 70 metres del carrer de Chopin. Se situa entre el Centre Cívic Font de la Guatlla i l’Escola la Muntanyeta i està barrat al trànsit gràcies a uns fitons que impedeixen que hi circulin vehicles des de fa uns 10 anys. El veïnat utilitza aquesta zona per reunir-se i també per organitzar-hi actes, per exemple, durant la festa major.

Els veïns no volen jardineres ni pilones de ciment al carrer de Chopin

Com que aquest espai l’utilitzen en horari escolar, els alumnes de l’Escola la Muntanyeta i de l’Institut XXV Olimpíada, l’Ajuntament de Barcelona el va voler equipar fa uns mesos amb els elements habituals que s’estan instal·lant al voltant de les escoles, en el marc del programa Protegim les escoles. Però la idea de col·locar-hi jardineres o pilones de ciment esfèriques no va agradar gens a alguns veïns i, de moment, no s’ha actuat en l’espai.

No ens hem barallat mai per l’espai i el volem seguir compartint, però necessitem que sigui apte per a tothom”
Lluís Maté, AV Font de la Guatlla – Magòria

Els elements que s’estan posant al voltant de les escoles queden molt bonics a les fotos, però no són pràctics. Aquest espai l’usen els infants, però també persones de totes les edats. L’hem de poder compartir i usar tot el veïnat”, argumenta Lluís Maté, de l’AV Font de la Guatlla – Magòria. L’entitat recorda que el barri es caracteritza per tenir carrers amb desnivells pronunciats i que aquest espai que utilitzen com a plaça és una zona àmplia i situada en pla que els dona peu a organitzar-hi actes culturals i festius. “No en tenim cap altre”, afirma el president de l’associació veïnal, Lluís Maté.

El disseny de l’espai es decidirà en un procés participatiu

Ara el districte de Sants-Montjuïc s’ha compromès amb els veïns a engegar al llarg del 2022 un procés participatiu per definir entre tots, veïns i equipaments, quins elements fan falta perquè aquest tram del carrer de Chopin es converteixi en una veritable plaça. Encara no hi ha una data concreta per iniciar les reunions de treball, però l’AV Font de la Guatlla espera que sigui al llarg dels propers mesos.