La Plataforma Habitem les Drassanes ha denunciat que la normativa urbanística de dos solars de Drassanes, un dels quals havia d’ubicar un hotel fallit, està en frau des de fa 20 anys. Aquests veïns asseguren que l’Ajuntament mai no va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona el planejament aprovat el 2003 amb aportacions dels veïns i, per tant, mai va entrar en vigor. Per això, alerten que el pla anterior tampoc no permet construir l’última proposta, la residència d’estudiants, i exigeixen que s’hi faci habitatge públic.

Creuen que és “un error comès amb alevosia” per tal que es poguessin construir més de 1.300 metres quadrats més d’edificació” i afavorir la propietat dels dos solars, ubicats a tocar del portal de Santa Madrona. “Algú va decidir deixar sense vigència l’última versió aprovada del planejament per afavorir els propietaris”, lamenta Miguel Martín.

El solar que havia d’acollir el polèmic projecte de l’hotel i després una residència d’estudiants

Demanen una investigació i que s’assumeixin responsabilitats

Per això, ara reclamen a l’Ajuntament que obri una investigació interna i s’assumeixin responsabilitats en les diferents etapes de governs municipals de diferent color polític al consistori. Apunten que des de fa 20 anys, tots els procediments urbanístics d’aquests solars, on primer s’hi havia de fer un hotel i, després, una residència d’estudiants, s’han fet de manera irregular i no entenen que ningú no ho hagi detectat abans.

Per això, la plataforma ha passat de reivindicar el 25 % dels pisos públics a un 100 %, perquè amb aquestes novetats, asseguren que el planejament que preval és el PERI Raval, que preveia la totalitat d’aquest espai per a habitatge assequible.

L’Ajuntament ha encarregat un informe jurídic intern i extern

El govern municipal ja ha reaccionat a aquestes acusacions veïnals i ha assegurat que estan fent un seguiment del cas i indagant si efectivament el contingut de l’acord al qual es va arribar amb els veïns es va publicar. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha assegurat que s’han demanat informes jurídics interns i externs per analitzar la situació i determinar què ha passat amb claredat. L’objectiu, ha dit, és “donar una resposta en poc temps“.