L’Ajuntament de Barcelona confia que el dispositiu previst per a aquest dijous a El Kubo i La Ruïna serveixi per desallotjar les dues finques: “Ens hem de focalitzar que es produeixi el desallotjament i es pugui posar seguretat perquè no es tornin a ocupar”, ha assegurat Maria Eugènia Gay, regidora de Sarrià – Sant Gervasi, en una entrevista al ‘bàsics’. Per això l’Ajuntament n’està fent un seguiment i actuarà en cas que hi hagi afectacions en la mobilitat: “Tenim confiança absoluta en els Mossos d’Esquadra si hi han d’intervenir i estarem molt pendents de les repercussions que això pugui tenir en la mobilitat”.

Gay també ha fet una crida a la calma dels veïns: “Els demanem que estiguin tranquils”. Considera que la suspensió d’activitats que ha previst La Salle Bonanova “és encertada perquè és millor extremar les precaucions per als nens perquè el desallotjament es produirà en horari lectiu”. Sobre el futur dels dos edificis, la regidora ha dit que no està en les previsions del govern modificar els planejaments perquè s’hi pugui fer un centre d’atenció primària, una opció que havien reclamat els veïns.

En espera de l’informe tècnic per conèixer el futur del carril bici de la via Augusta

En la mateixa entrevista, Gay també s’ha referit a l’acabat d’estrenar carril bici de la via Augusta, que ha generat crítiques d’alguns conductors de cotxes i veïns. La regidora ha explicat que “es prendran mesures per millorar la situació” seguint l’informe tècnic encarregat, que s’ha de fer públic a finals de desembre o principis de gener, tot i que tampoc descarta que pugui quedar-se igual: “Evidentment, pot ser”, ha dit, després de remarcar que el govern està “completament a favor de fomentar l’ús de la bici”.