L’Associació de Veïns de la Bonanova ha demanat a l’Ajuntament convertir els edificis ocupats d’El Kubo i La Ruïna en un CAP per al barri. Ho han fet en el consell de barri de Sant Gervasi – la Bonanova d’aquest dimarts, aprofitant que s’hi ha tractat les mesures de seguretat durant el desallotjament dels dos edificis, previst pel dia 30 d’aquest mes.

Fa anys que l’entitat veïnal reclama que s’obri un nou centre d’atenció primària en un lloc més cèntric i creuen que els dos edificis, encara ocupats, es troben en un lloc idoni.

El CAP actual, massa lluny

En aquesta ocasió, l’associació veïnal ha reclamat el CAP a la nova regidora del districte, Maria Eugènia Gay. Altres veïns, a escala individual, també li han exposat la necessitat, ja que asseguren que per a molta gent del barri, el CAP Vallcarca – Sant Gervasi els queda molt lluny. Per arribar-hi, han de fer un viatge de 20 minuts en transport públic o anar-hi en cotxe, perquè a peu suposaria més de mitja hora caminant, i el tros final, en pujada. Per això insisteixen a l’Ajuntament que no deixi passar l’oportunitat.

L’Ajuntament ho descarta, per ara

Tot i que reconeix que és una bona proposta, Gay ha recordat que els edificis d’El Kubo i La Ruïna són privats i no són propietat de l’Ajuntament. Davant d’això, diu que cal anar pas a pas i que la prioritat ara és desallotjar els immobles.

D’altra banda, la consellera Ana Guilera destaca que la construcció d’un nou CAP depèn del consorci de Salut i no del govern municipal. A més, assegura que la qualificació urbanística d’El Kubo i La Ruïna no permet fer-hi un equipament, ja que una parcel·la està qualificada com a edifici plurifamiliar, una altra part com a xarxa viària i una altra com a parcs i jardins.

Aquests obstacles, però, no han desanimat el veïnat, que reclama al consistori que estudiï la possibilitat de la requalificació urbanística, ja que es tracta d’un equipament d’interès per al barri. També recorden que la Casa Tosquella o el solar del carrer de Dalmases també eren privats i l’Ajuntament els van comprar.