Dos anys després de l’atemptat terrorista del 17 d’agost del 2017, i de l’atac al passeig marítim de Cambrils (Tarragona), Barcelona retrà homenatge a les víctimes dissabte, en el segon aniversari dels fets.

L’acte institucional es farà al Pla de l’Os de la Rambla, el punt on es va aturar la furgoneta amb què es va cometre l’atemptat de Barcelona. L’han organitzat l’Ajuntament de Barcelona i la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme. Hi assistirà el president de la Generalitat, Quim Torra, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la delegada del Govern, Teresa Cunillera. En representació de les institucions de l’Estat, també hi acudiran el Ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet. Tot i això, està previst que sigui un acte senzill i sense parlaments, tal com han demanat els familiars de les víctimes. A les 10 del matí es dipositarà una flor blanca al Memorial de la Rambla i, tot seguit, es farà un minut de silenci.

Altres actes d’homenatge a les víctimes del 17-A

A més de l’homenatge oficial, també hi ha convocats altres actes. A les 11.30 h al començament de la Rambla, l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes, juntament amb altres entitats com Societat Civil Catalana, ha convocat el seu propi homenatge perquè asseguren que l’acte de l’Ajuntament de Barcelona serà polític i no es dedicarà a les víctimes. Els membres de l’entitat llegiran un manifest i faran una ofrena floral. Hi assistiran regidors i diputats de Ciutadans i del PP, com també l’exdelegat del govern espanyol, Enric Millo, membres dels diversos cossos policials i VOX.

A les 12 h, als voltants de la Sagrada Família, els Comitès de Defensa de la República, els CDR, han organitzat una concentració silenciosa. Volen mostrar el seu suport als familiars de les víctimes i, també, exigir que se sàpiga tota la veritat sobre l’atac.

Des del web de betevé podreu seguir minut a minut a partir de les 9.30 h de diumenge els actes d’homenatge a les víctimes dels atemptats.

’17-A en primera persona’. El documental

L’any passat testimonis directes van repassar en primera persona com van viure aquell dia i quins records en conservaven. En alguns casos, van ser-ne víctimes. En d’altres, hi van anar després dels primers senyals d’auxili. Recupereu el documental aquí.