Desenes de famílies s’han reunit al passeig de Joan de Borbó aquest dissabte sota el lema “Gaudim de l’espai públic”, 15 dies després que l’Ajuntament de Barcelona aprovés un dispositiu permanent contra el “top manta” al Front MarítimS’hi han organitzat algunes activitats infantils, com ara castells inflables i un bany d’escuma, i una sardinada popular per dinar. Manel Martínez, vicepresident de l’Associació de Veïns, diu que la d’avui és “una festa d’estiu per celebrar la recuperació del passeig per a activitats populars i del barri”.

La festa l’ha organitzat l’AV de la Barceloneta amb la col·laboració d’altres entitats com la Confraria de Pescadors de la Barcelon, la Comissió de Festes de la Barceloneta i el Club Natació Atlètic Barceloneta, entre d’altres.

La festa arriba pocs dies després que el consistori desplegués al passeig de Joan de Borbó un dispositiu policial contra la venda a la manta. Martínez assegura que “no tenim res en contra de ningú”, però reivindica que “l’espai públic és de tothom”. “Hem de treballar perquè tothom tingui unes condicions de vida digna i això també inclou que aquest passeig sigui, com la resta de carrers i places de Barcelona, per a tothom”, ha afegit.