Durant els últims anys l’afició pels esports de platja ha crescut molt a la ciutat, especialment la pràctica del vòlei platja. De fet, al llarg del litoral barceloní hi ha 14 pistes públiques, però els usuaris les consideren insuficients. Albert Fornés, president de Love it Beach Volley, assegura que els caps de setmana “poden haver-hi 600 o 700 persones jugant a vòlei“. Per això, molts opten per portar el seu propi material i muntar una pista de vòlei per poder-hi jugar.

Cap normativa regula la instal·lació de xarxes de vòlei

Ara per ara, els banyistes i els jugadors conviuen sense gaire problemes, tot i que de vegades les xarxes ocupen força espai de sorra. Segons l’Ajuntament, no hi ha cap normativa que prohibeixi la instal·lació de xarxes pròpies a la platja, però hi ha condicions. No es poden situar a prop dels xiringuitos o en zones de pas dels vehicles autoritzats. A més, la instal·lació de les xarxes ha de ser per ús propi i sense ànim de lucre.

Si provoquen algun problema d’espai o creen molèsties als banyistes, la Guàrdia Urbana adverteix els jugadors i, si ho considera necessari, els demana que desmuntin les xarxes sense sancionar-los.