L’activista i impulsor de la Casa de Cádiz, Lagarder Danciu, va ser agredit dimecres a tocar de l’alberg per a persones sense llar. Lagarder ha explicat a betevé que, a la tarda, es va començar a discutir amb una veïna de la finca que els “increpa des de fa mesos” perquè “ens volen fora perquè són feixistes”. Tot seguit, segons detalla l’activista, el fill d’aquesta veïna se li va abraonar, el va fer caure a terra i li va pegar.

Danciu va ser traslladat fins a l’hospital amb contusions a l’esquena i al colze, i un petit trau a la mà. Assegura que denunciarà l’agressió als Mossos d’Esquadra, uns fets que qualifica de “racistes”. “No ho toleraré”, subratlla l’activista, i afegeix que “moltes vegades la gent creu que som porqueria i nosaltres tenim dignitat“.

Divisió d’opinions entre els veïns

Alguns veïns del barri asseguren que la convivència amb aquest alberg autogestionat és bona i que el d’ahir va ser un conflicte aïllat. Asseguren que des que la Casa de Cádiz va obrir, el novembre de 2018, no han tingut problemes. D’altres, en canvi, apunten que no tot el veïnat veu amb bons ulls aquesta iniciativa al barri.