L’Open Arms i l’Ocean Viking segueixen buscant port segur per desembarcar. Per això, la plataforma Stop Mare Mortum ha fet una convocatòria davant del Consolat General d’Itàlia a Barcelona per pressionar el govern d’aquest país a obrir els ports per acollir les dues naus amb prop de 500 migrants a bord. A més, també demanen que els països de la Unió Europea busquin solucions per evitar que aquesta situació es torni a repetir.

Aquest divendres, al matí, han lliurat cartes dirigides a la cònsol d’Itàlia a Barcelona, al president i vicepresident del Consell de Ministres italià, i al ministre d’Interior, Matteo Salvini, perquè concedeixin permís urgent als dos vaixells. A més, han desplegat una pancarta on s’hi podia llegir ‘Vies legals i segures’.

Tres persones evacuades per complicacions mèdiques

De moment, només alguns migrants han pogut desembarcar. Tres persones i un acompanyant del vaixell Open Arms han estat evacuades aquest dijous a la nit per complicacions mèdiques que necessiten atenció especialitzada. Tot i això, l’ONG insisteix que tots els migrants a bord del vaixell necessiten arribar a port urgentment.

Poc abans, el govern italià ja va autoritzar l’evacuació urgent a Lampedusa de cinc persones i els seus acompanyants per causes psicològiques.

D’altra banda, sis països europeus, entre els quals hi ha Espanya, han  ofert a Itàlia acollir els migrants que viatgen a bord de l’Open Arms. En aquesta llista, també hi figuren Portugal, França, Alemanya, Romania i Luxemburg.