Sis països europeus, entre els quals hi ha Espanya, han  ofert a Itàlia acollir els migrants que viatgen a bord de l’Open Arms. En aquesta llista també hi figuren Portugal, França, Alemanya, Romania i Luxemburg, segons ha avançat el primer ministre italià, Giuseppe Conde. Aquesta fórmula podria posar fi a la situació en la qual es troba la nau de l’ONG catalana, que és davant les costes de Lampedusa sense autorització per atracar en un port.

El vaixell de l’Open Arms està bloquejat des de fa dues setmanes al mar Mediterrani perquè els ports europeus més propers (Itàlia i Malta) li han negat el permís per desembarcar els 147 migrants que hi viatgen. En aquest sentit, el govern italià va prohibir l’entrada del vaixell d’Open Arms a les seves aigües, un veto que va suspendre més tard un tribunal d’Itàlia.

Evacuació per causes psicològiques

De moment, el govern italià ha autoritzat l’evacuació urgent a Lampedusa de cinc persones i els seus acompanyants. Segons diu l’ONG al seu compter de Twitter,  l’evacuació s’ha permés per causes psicològiques. Afegeix que no hi ha encara solució per a la resta dels migrants que hi ha al vaixell.