Fa anys que els voltants de la plaça de les Glòries s’ha convertit, sobretot els caps de setmana, en un punt de trobada per a centenars de persones que compren i venen tota mena de productes. S’ha batejat com el “Mercat de la misèria” i, en els darrers temps, s’havia estès considerablement. Des del cap de setmana, però, ha desaparegut. El motiu: un dispositiu conjunt entre la Guàrdia Urbana i el Departament de Drets Socials de l’Ajuntament que s’ha allargat prop de mig any.

Durant tots aquests mesos, una trentena d’agents de la Policia de Barri (del Fort Pienc i del Clot) han fet una feina discreta, cada dia de la setmana, amb gent que acudia a comprar i a vendre. Segons ha explicat Jordi Martí, gerent de l’Ajuntament, es tracta de “persones molt vulnerables” i que, en molts casos, provenien d’altres poblacions de l’àrea metropolitana. De fet, asseguren, que més que un espai de compravenda, el “mercat” era un punt de socialització per a moltes d’elles. Per això, s’ha treballat conjuntament amb agents socials, per derivar-ne algunes a programes d’ocupació i inserció. L’intendent de la Guàrdia Urbana de l’Eixample Pedro Velázquez ha explicat que en aquest punt de la ciutat l”activitat delictiva era molt minsa” i que per això s’ha apostat per la implicació dels agents de la Policia de Barri.

Amb la vista posada en la remodelació de les Glòries

El dispositiu s’ha allargat sis mesos i, de fet, encara continua obert. Una de les qüestions que preocupaven els responsables municipals és la imminent inauguració de la zona nord la Canòpia urbana, el gran parc urbà de la nova plaça de les Glòries, prevista per al 7 d’abril. A més, el dia 14 del mateix mes està previst inaugurar també la reforma de l’avinguda Meridiana entre les Glòries i el carrer de Mallorca.