La regidora de la CUP Eulàlia Reguant i l’exdiputat Antonio Baños han presentat un recurs al Tribunal Suprem per demanar la nul·litat de les sancions que se’ls van imposar per negar-se a ser interrogats per l’acusació popular, exercida per Vox, en el judici al procés.

L’alt tribunal va imposar a Reguant i Baños una sanció de 2.500 euros, ja que segons va explicar el dia dels fets el president de la sala, Manuel Marchena, com a testimoni, “no té dret a negar-se a respondre les preguntes” de l’acusació que l’ha demanat com a testimoni.

Tant Reguant com Baños al·leguen, amb el recurs, el “perjudici moral” que els provocava respondre les preguntes de Vox. En aquest sentit, l’advocat Daniel Amelang ha recordat que “l’article 418 de la Llei d’enjudiciament criminal diu que no es podrà obligar cap testimoni a declarar en un acte de judici oral que li pot causar perjudici moral”.

En aquest sentit, la regidora de la CUP ha destacat que “davant l’ètica i la consciència no hi pot haver aquesta sanció”, i ha afegit que “el millor que podíem fer era no contestar un partit com Vox”.