La Fundació Champagnat, que gestiona l’Escola Maristes Sants-les Corts de Barcelona, ha acusat de “difamació” contra la institució Joaquín Benítez. L’exprofessor d’educació física ha declarat com a acusat d’abusos i ha dit que se sentia emparat pels Maristes. La institució s’ha defensat d’aquestes afirmacions i ha negat que conegués ni emparés les conductes inapropiades.

A través d’un comunicat, els Maristes han explicat que “cap director ni cap responsable del col·legi Maristes Sants-les Corts ni de la institució marista no va rebre cap queixa sobre conductes impròpies relacionades amb Joaquín Benítez“. El breu text explicita que el primer cas del qual van tenir constància, l’any 2011, ve ser denunciat a la Fiscalia de Menors.

Suport dels familiars

La institució ha rebut el suport de l’Associació de Mares i Pares de l’Escola Maristes Sants-les Corts. L’AMPA destacat l’excel·lència del professorat. L’organització ha presentat una queixa al Síndic de Greuges per l’assetjament que pateixen els alumnes després de les pintades que van aparèixer a l’edifici. Precisament, prop d’un centenar de famílies han convocat aquest dimarts a la tarda una concentració en aquest sentit.