Els casos de racisme i xenofòbia lideren les denúncies en el primer informe sobre la discriminació a Barcelona. El text ha estat elaborat per 13 entitats i l’Ajuntament de Barcelona i analitza les dades sobre aquest assumpte durant el 2018 a la ciutat. També conclou que les discriminacions per orientació sexual i identitat de gènere es mantenen.

La comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat, Lola López, ha lamentat que es denuncia molt poc. “Hi ha col·lectius, com els gitanos, que tenen la discriminació molt interioritzada, o d’altres que creuen que una denúncia no arribarà enlloc”.

Aquest és el primer informe municipal d’aquest tipus, i a partir d’aquí se’n vol fer un cada any per contrastar les dades. Des del centre de recursos humans de l’Ajuntament, Lola Lumbierres assegura que a partir d’aquí “es pot treballar d’una manera més fiable”. De fet, l’informe ha recollit allò que ja s’intuïa en les denúncies per delicte d’odi a la fiscalia: discriminacions racials i orientació sexual.

El perfil de l’agressor

L’informe ha analitzat el perfil de l’agressor: un 63 % són particulars, però també empreses i administracions. En aquest últim cas la discriminació es fa en l’àmbit laboral i contractual i en l’accessibilitat a serveis.

En el cas de la víctima, un 54 % són homes i un 32 % tenen entre 35 i 50 anys. Els districtes amb més denúncies són Ciutat Vella (19 %) i Sants (13 %).

Comparteix a: