La plataforma Respira Glòries, formada per famílies de l’Escola Casas, al Clot, insisteix a reclamar a l’Ajuntament la construcció d’un mur verd, és a dir, vegetal, que protegeixi el centre tant de la pol·lució com del soroll que ocasionarà el trànsit de vehicles al pas pel túnel de la plaça de les Glòries. Ho han dit aquest dimarts al programa bàsics, de betevé, en què un dels portaveus de la plataforma, José Ramon Gómez, ha concretat que “ja s’usen en altres ciutats europees amb molt bons resultats”.

De fet, l’entitat s’ha reunit aquest dimarts amb representants de l’Ajuntament per exigir-los, entre d’altres, aquesta mesura. De moment, el primer compromís a què han arribat ambdues parts és “a tornar-ne a parlar d’aquí a 15 dies“, ha explicat un dels altres portaveus, Artur Miró.

Les famílies de l’Escola Casas temen que la qualitat de l’aire que respiren els seus fills diàriament empitjori amb la reforma de la plaça de les Glòries, concretament amb l’entrada en funcionament del túnel. De fet, l’entrada al túnel en sentit Besòs estarà just davant de l’escola i els familiars subratllen que la concentració de contaminants en aquest punt es dispararà en no haver-hi cap altra sortida de fums.

L’Escola Casas, enganxada a la Gran Via

L’Escola Casas és un centre públic d’educació infantil i primària situat a la Gran Via, una de les principals entrades a la ciutat. De fet, per aquest punt cada dia hi passen, de mitjana, 100.000 vehicles.

El soroll del trànsit, sumat al de les obres de la plaça de les Glòries, ha generat malestar entre els familiars dels estudiants des de fa mesos. Vistes les queixes, l’Ajuntament va crear un mur verd provisional al perímetre del centre per evitar que hi penetrin el soroll i les partícules en suspensió i va reforçar amb doble vidre les parts de l’escola més sensibles al soroll.