L’Escola de Salut de la Gent Gran de Sant Gervasi – la Bonanova i el Putxet, amb seu al Centre Cívic Vil·la Florida, ja és una realitat. S’adreça a persones de més de 65 anys que venen derivades de Serveis Socials o del CAP. Aquesta iniciativa té com a objectiu fer xarxa, que ningú no es quedi aïllat en un districte on el problema principal de la gent gran és la solitud: “Crear nexes entre persones grans perquè surtin de casa, socialitzin i, d’aquesta manera, millorin el seu estat de salut físic i emocional”, explica la doctora Rosario Jiménez.

Fer xarxa per fer salut

Es tracta d’una escola on la salut és el pretext per fer activitats relacionades amb el territori. A la ciutat n’hi ha 12 com aquesta. Cada dimecres al matí fins al mes de juny els 25 participants faran sortides culturals a equipaments del barri, a xerrades informatives de seguretat de la Guàrdia Urbana o a sessions per entendre la factura de la llum del punt d’assessorament energètic o rebre consells per part d’un farmacèutic del barri.

Més activitats i menys medicaments

Aquesta iniciativa ha sorgit del CAP Vallcarca – Sant Gervasi, la coordina l’Agència de Salut Pública de Barcelona i hi participen els agents de la taula de salut comunitària del territori, com Serveis Socials, equipaments públics o associacions de veïns. D’aquesta manera, Barcelona guanya una nova escola de salut per a la ciutat, que fa més de 10 anys que va iniciar aquest projecte. Qui estigui interessat a apuntar-s’hi ho podrà fer a la propera edició, al setembre, contactant amb Serveis Socials o el CAP.