La magistrada del Jutjat Penal 11 de Barcelona ha absolt el portaveu del Sindicat de Llogaters, Jaime Palomera, i dos llogaters per una protesta de l’octubre del 2018 a l’Institut Bellesa Francis. La sentència conclou que un cop fet el judici, el mes de juny, “no s’han pogut resoldre els dubtes sobre la realitat dels fets denunciats“. Davant d’això, la magistrada opta per la solució més favorable a l’acusat (“in dubio pro reo”) i ha decidit absoldre’ls a tots tres.

Pocs minuts després de fer-se pública la sentència, des del Sindicat de Llogaters han fet un tuit en què se celebra la notícia. La fiscalia demanava tres anys de presó per cadascun dels acusats per un presumpte delicte de coaccions i violació de domicili.

Una ocupació que va durar hores

La protesta a l’Institut de Bellesa Francis la van protagonitzar Palomera i dos inquilins, juntament amb desenes d’activistes, a la seu del centre d’estètica propietat de la mateixa família que els llogava el pis. Els llogaters volien renovar el contracte, però alhora demanaven que la propietat arreglés desperfectes importants del pis. En no trobar resposta, el sindicat va ocupar durant unes hores el local, com sol fer en altres ocasions.

Les acusacions asseguraven que l’activitat del centre es va haver d’aturar i que els activistes van assenyalar els propietaris, i els van amenaçar de quedar-se a l’establiment fins que els signessin un contracte de lloguer social. L’ocupació va durar entre les 12 i les 17 h. La jutgessa, però, no veu provats els fets i, per tant, els absol.