Trasllat sensellar Fira
Antonio Extremera a la seva nova habitació, després d'estar a Fira

Els tres hotels i residències que s’havien habilitat per acollir persones sense llar quan el gran recinte de Fira de Barcelona es va clausurar la tardor passada tanquen aquest mes de juliol. La previsió inicial era mantenir-los oberts fins al mes de maig, però finalment es va ajornar la data de tancament fins ara. Es tracta de recursos d’urgència que es van habilitar per protegir les persones que viuen al carrer quan va esclatar la pandèmia pel coronavirus.

En un primer moment se’ls va allotjar a pavellons de Fira de Barcelona a Montjuïc, però, fruit d’un acord amb la Generalitat, que n’ha assumit el cost, se’ls va traslladar a tres hotels i residències de la ciutat. Segons recull ‘El Periódico’ de fonts del Departament de Drets Socials, els fons destinats a aquestes places “eren extraordinaris i d’urgència” i s’han buscat sortides “dignes” per a les persones que hi vivien, com allotjaments en pensions. Reconeixen, però, que “una desena marxen sense cap opció”.

500 places més durant la pandèmia

L’Ajuntament de Barcelona ha habilitat durant la pandèmia 500 places més per a persones sense llar, que sumen un total de 2.700. S’han creat equipaments permanents per a dones, joves i persones amb drogodependències.

Durant la presentació del centra d’acollida per a dones, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va recordar que el cost mensual del dispositiu d’acollida de persones sense llar és d’1.500.000 euros. Per això, va demanar al govern català que impulsi un centre d’acollida en l’àmbit metropolità que es converteixi en un dispositiu “de referència”.