El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat l’arribada aquest agost de 3.400.000 dosis addicionals de la vacuna de Pfizer. Sánchez ho ha avançat just abans de l’inici de la reunió de la conferència de presidents que se celebra aquest divendres a Salamanca, amb l’absència del president català Pere Aragonès.

Sánchez ha explicat que aquest mateix dijous la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va tancar l’acord amb la farmacèutica. “Ens permetrà passar de 13 a 16 milions de dosis administrades a l’agost, i s’anticipa l’objectiu del 70 % de població vacunada amb pauta completa”. Actualment, un 56 % dels espanyols tenen la pauta completa de vacunació.

Espanya, un dels millors països en la vacunació

El president qualifica l’arribada de dosis extra de Pfizer de “molt bona notícia” per a una estratègia de vacunació que, assegura, “és un èxit rotund a la nostra societat i per al conjunt del planeta”. Justament, aquest dijous Pedro Sánchez, va alabar l’estratègia del Govern: “Espanya té la medalla d’or en vacunació”. El president assegura que Espanya és el país que més ha vacunat entre els 50 més poblats del món.

El ritme de vacunació s’ha alentit aquest juliol, després de la injecció extra de vacunes que es va produir al juny amb l’arribada de 13 milions de dosis de Pfizer.