diada 2021

Aquest any, la celebració de la Diada 2021 a Catalunya també estarà marcada per la covid i les restriccions i mesures vigents, després del pic de la cinquena onada de la pandèmia viscut a l’estiu. La manifestació de l’11 de setembre a Barcelona és l’acte central la Diada Nacional de Catalunya i està organitzada per l’ANC, sota l’eslògan “Lluitem i guanyem la independència”.

A continuació trobaràs tots els detalls dels actes de la Diada 2021 i com serà la manifestació de l’11-S, així com també la resta d’actes repartits pel territori.

Actualitzem aquesta informació quan hi hagi novetats dels actes de la Diada Nacional de Catalunya i la manifestació.


què vols saber?


Manifestació de l’11 de setembre

L’ANC presenta la manifestació de l’11 de setembre 2021 sota l’eslògan “Lluitem i guanyem la independència”. Així ho va presentar la presidenta de l’entitat Elisenda Paluzie. L’expresident de l’ANC Jordi Sánchez podrà assistir-hi, ja que ja va rebre l’indult després de diversos mesos de presó i la sentència del judici del procés.

Paluzie assegura l’ANC vol “activar el moviment popular per pressionar el front institucional”. L’Assemblea ha comunicat que la intenció d’aquest 11 de setembre és defensar l’1-O. De fet també s’estan preparant ja tres dies de mobilitzacions per a l’1 d’octubre.

manifestacio diada

Recorregut de la manifestació de l’11 de setembre a Barcelona

El recorregut de la manifestació de l’11 de setembre del 2021 està ubicat al centre de Barcelona. Segons ha explicat l’ANC, serà una marxa en moviment que sortirà de la plaça d’Urquinaona i que recorrerà la via Laietana i el passeig d’Isabel II fins a arribar al davant de l’Estació de França, on acabarà. Finalment no ho farà al Parlament de Catalunya tal com s’havia planificat inicialment. En aquest darrer punt s’hi farà l’acte polític. Consulta el mapa interactiu de l’ANC.

La ciutadania serà convocada a les 16.30 h a la plaça d’Urquinaona, tot i que la idea és repartir la gent al llarg del carrer Pau Claris. A les 17.14 h començarà a caminar la manifestació en direcció a l’Estació de França i la previsió és que a les 18.30 h la capçalera hi hagi arribat. Després s’hi celebrarà l’acte polític, que durarà una hora aproximadament i hi intervindran membres de l’ANC, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència.

Samarreta de la Diada 2021

Aquest any l’ANC ha volgut representar en la samarreta de la Diada 2021 “l’organització de la societat civil per lluitar i guanyar la independència”. La samarreta du el lema “Lluitem i guanyem la independència”, amb una estelada al davant i referències a l’11 de setembre i l’1 d’octubre al darrere.

Imatge de la samarreta de la Diada 2021, per a l’11 de setembre i l’1 d’octubre

Concerts de la Diada 2021

Aquest 11 de setembre no hi haurà els habituals concerts de la Diada al passeig de Lluís Companys. Òmnium Cultural ha decidit suspendre la Festa per la Llibertat, que se celebrava des de l’any 2000 (el 2020 tampoc es va poder celebrar a causa de les restriccions covid).

L’entitat assegura que s’han vist obligats a cancel·lar els concerts de l’11 de setembre per seguir les recomanacions sanitàries.

Crida dels CDR per la Diada

Durant la Diada 2021, també es preveu la mobilització dels CDR. La convocatòria dels Comitès en Defensa de la República és a les 16 h de la tarda a Jardinets de Gràcia. Els CDR ho han anunciat per Twitter amb el missatge “Ens volen callades però aixecarem la veu”.

Actes per a l’1 d’octubre i manifestacions

L’ANC ja està organitzant diverses mobilitzacions i actes per a l’1 d’octubre, unes mobilitzacions que s’allargaran durant tres dies (1, 2 i 3 d’octubre).

1 d’octubre

  • Acte polític a la Catalunya Nord: l’1 d’octubre a la tarda es farà un acte polític en què l’ANC vol reivindicar el paper dels ciutadans de la Catalunya Nord en la compra, emmagatzematge i distribució de les urnes de l’1 d’octubre per dur a terme el referèndum. A partir d’aquí s’organitzarà una marxa de vehicles amb urnes fins a Figueres.
  • Concert a Figueres: Quan els vehicles carregats amb urnes arribin a Figueres, començarà el concert per tancar l’1 d’octubre.
  • Altres actes de l’1 d’octubre: S’estan preparant diversos actes polítics en pobles i ciutats on es van produir enfrontaments i incidents i va haver-hi dificultats per votar o es van haver d’amagar les urnes amb certa imaginació per part dels organitzadors i votants.

2 d’octubre

El dissabte 2 d’octubre hi ha previstes tres marxes simultànies per reivindicar l’1 d’Octubre: la primera, de Sant Julià de Ramis a Aiguaviva, passant per Girona, la segona, de Vinaròs a la Ràpita i l’última a Ponent. Aquestes mobilitzacions acabaran amb un acte polític i parlaments.

3 d’octubre

L’ANC vol tancar la commemoració de l’1 d’octubre el 3 d’octubre al matí amb un acte a Barcelona amb les plataformes i entitats que van formar part de la Plataforma 3 d’Octubre, arran de la vaga general i l’aturada de país del 3 d’octubre del 2017.