barraca poble sec

Una operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana ha permès alliberar dos germans menors d’edat que presumptament eren explotats per tres familiars seus, entre els quals hi havia la seva mare i la germana gran. Els menors són una noia de 16 anys, a qui obligaven a prostituir-se, i el seu germà de 14 anys, que era obligat a exercir la mendicitat fent de netejavidres durant llargues jornades.

Detinguts tres familiars i tres clients habituals

Eren els mateixos familiars dels menors els que contactaven amb els possibles clients per oferir-los mantenir relacions sexuals amb la noia, a qui amenaçaven i agredien físicament de forma constant. De fet, la germana gran era l’encarregada de captar els clients mentre demanava almoina a la via pública.

La policia ha detingut tres familiars i també tres clients habituals de la menor. De fet, la investigació continua oberta i no es descarten més detencions d’altres persones que també haguessin pagat per mantenir relacions sexuals amb la noia. Els menors han estat posats a disposició de la DGAIA, a efectes de custòdia i protecció.

Els menors no anaven a escola i vivien en condicions insalubres

Els dos menors vivien en una barraca en un solar sense edificar del Poble-sec on no tenien les mínimes condicions higièniques i de salubritat. Els nois no estaven escolaritzats i no sabien ni llegir ni escriure. La policia assegura que desconeixien fins i tot elements tan comuns com un simple ascensor.