Els casos de covid-19 en persones majors de 70 anys “no pugen i tenen una molt lleugera tendència a la baixa”, segons explica en un fil de Twitter el Grup de Recerca Computacional de la UPC, el BIOCOM-SC. Afirma que “són bones dades”, sobretot per “baixar necessitat hospitalària les setmanes vinents”.

La positivitat en la franja dels 70 als 80 anys, estancada

L’analisi d’aquest grup confirma que la positivitat en la franja dels 70 als 80 anys es troba estancada en el 10 % i sense tendència a augmentar. En el cas dels majors de 80 anys registren baixades clares en la positivitat.

Precisament, fa uns dies el BIOCOM-SC va alertar que l’increment de contagis en la cinquena onada que hi pogués haver en les pròximes setmanes de persones entre 70 i 80 anys determinaria com evolucionaria l’ocupació de les UCI. De fet, Salut ha previst que el pic dels ingressats a les UCI arribi la setmana que ve amb 700 pacients.

En l’anàlisi de dades per franges d’edat, l’última setmana van millorar totes les franges excepte els més grans. Ara bé, les dades del BIOCOM-SC són avançades i ja preveuen la baixada en els més grans.