recomanació mascareta interiors

L’obligatorietat de la mascareta en interiors a Catalunya i el conjunt d’Espanya cau a partir d’aquest dimecres, 20 d’abril. El Govern espanyol ja ha aprovat el decret llei que ho farà possible, si bé hi ha entorns on es mantindrà com a requisit imprescindible per accedir-hi. És el cas de l’autobús, el metro, l’avió i els centres sanitaris o sociosanitaris. Ara bé, el Ministeri de Sanitat recomana l’ús de la mascareta en interiors per a determinats col·lectius i àmbits on a partir d’aquest dimecres ja no serà obligatori, però així volen incrementar la protecció davant la covid.

A continuació et detallem tots els grups i espais on Sanitat recomana la mascareta en interiors, tot i no ser obligatòria.

Gent gran, embarassades o persones immunodeprimides

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat aquest dimarts en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres l’aprovació del decret llei que posa fi a l’obligatorietat de la mascareta en interiors. En aquesta compareixença, ha assenyalat que les autoritats sanitàries en recomanen igualment l’ús per part de persones vulnerables davant la covid. La titular de Sanitat ha concretat les persones que estarien incloses en aquest grup:

  • persones majors de 60 anys
  • persones immunodeprimides
  • persones amb malalties de risc important
  • embarassades
  • professors amb algun factor de vulnerabilitat

Mascareta en actes mulitudinaris

A banda d’aquests col·lectius, Sanitat recomana la mascareta en interiors sempre que s’assisteixi a un acte o esdeveniment multitudinari. Si bé no ha concretat els espais concrets que s’inclourien dins d’aquest grup, durant la pandèmia s’ha parlat d’aglomeracions quan hi ha hagut manifestacions massives, concerts o partits de futbol o de bàsquet, entre d’altres.

En reunions familiars amb vulnerables

A més, i en la línia de protegir les persones amb vulnerabilitat davant la covid, Carolina Darias recomana l’ús de la mascareta en interiors en les reunions familiars o qualsevol trobada amb amics si, en aquests grups, hi ha persones que tenen algun risc de vulnerabilitat davant la malaltia.

Pel que fa a les empreses, Darias ha recordat que la mascareta a la feina no és obligatòria per regla general, si bé els responsables en matèria de prevenció de riscos laborals poden establir-la com a obligatòria.