Mossos d'Esquadra davant el local incendiat

Els Mossos d’Esquadra han confirmat a betevé que no s’han trobat indicis de criminalitat en l’incendi d’un local a la plaça de Tetuan en què van morir els quatre membres d’una mateixa família. Confirmen d’aquesta manera el que ja havia avançat, també a betevé, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle. Batlle ha afirmat que “no hi ha elements per trobar un indici de criminalitat”.

Tot i que inicialment no es va descartar cap hipòtesi, les primeres investigacions apuntaven ja a un incendi accidental: l’origen de les flames podria haver estat una burilla, una espelma o una estufa elèctrica. En aquest sentit, Batlle ha remarcat que cas es troba “judicialitzat”, però ha apuntat que va ser un foc “casual” i ha descartat que hi hagués cap intencionalitat.

Tot i que a la finca hi havia problemes de convivència, Batlle els ha deslligat de l’incendi i ha concretat que no eren disputes entre els ocupants del local sinó amb l’entorn. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, també va desvincular aquests problemes l’endemà del foc, després que transcendís que els Mossos havien acudit al local la mateixa nit per disputes i baralles. Es dona el cas, a més, que l’Ajuntament havia inspeccionat el local un mes abans i que no hi va detectar cap risc imminent.