pirèxia vacuna covid febre

Els darrers dies, la pirèxia ha començat ha sonar amb força com l’efecte més comú de la vacuna covid i, sobretot, després de la tercera dosi de Pfizer o de Moderna. Així ho recull el Ministeri de Sanitat en el seu darrer informe de farmacovigilància. Ara bé, cal destacar que, si bé en alguns casos pot resultar un símptoma greu, en la gran majoria dels casos és un escenari lleu i molt freqüent, tant després de la vacuna de la covid com de qualsevol altre vaccí.

“Pirèxia” és una paraula que s’utilitza dins de l’àmbit mèdic que no significa res més que un estat de febre o síndrome febril, és a dir, quan la temperatura corporal supera els 37 ºC. Segons el Ministeri de Sanitat, aquesta és una “reacció transitòria” que pot aparèixer durant els primers dies posteriors a la vacunació.

Dels esdeveniments adversos notificats, la febre o pirèxia representa el 32 % dels casos, seguida del mal de cap (cefalea, en termes mèdics), el dolor muscular (miàlgia) i dolor en la zona de la injecció.

Crida de Sanitat per vacunar-se contra la covid

Malgrat els efectes secundaris de la vacuna, majoritàriament lleus, les autoritats sanitàries fan una crida a la població per vacunar-se i rebre la tercera dosi si encara no l’han rebuda per fer front a l’òmicron i totes les seves subvariants i també a la variant XE, apareguda recentment en el panorama pandèmic.

De fet, Sanitat ja està estudiant obrir la quarta dosi de la vacuna de la covid per al conjunt de la població.