Una operació conjunta de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i l’Agència Tributària ha permès desarticular una organització criminal que es dedicava a fabricar i arreglar embarcacions d’alta velocitat que es feien servir per transportar grans quantitats de droga per via marítima. El grup tenia la seu central a Galícia, a la província de Pontevedra, però les ramificacions s’estenien per tot el territori espanyol, inclosa la província de Barcelona i també Portugal.

A les imatges que ha facilitat la policia s’hi pot veure una gran nau industrial amb diverses embarcacions, tipus llanxa, a mig fabricar, algunes de les quals d’una mida considerable. En total els agents han localitzat 20 vaixells, sis dels quals estaven a punt de posar-se en funcionament.

22 membres de l’organització, detinguts

L’operació policial ha permès detenir 22 persones. En total es van fer 27 escorcolls: a Barcelona, la Corunya, Pontevedra, Madrid, Salamanca i també a Portugal (en col·laboració amb la policia d’aquest país). Segons ha detallat la policia en un comunicat, la seu per fabricar les embarcacions estava a Pontevedra i a la resta de localitats les acabaven de dotar dels equips necessaris perquè les poguessin fer servir els narcotraficants. Des dels diversos punts traslladaven la droga fins a la costa del sud d’Espanya.