(ACN) Més del 64 % de les persones en situació de vulnerabilitat que va atendre l’any passat la Creu Roja eren dones, segons les xifres que ha fet públiques la institució. En concret, 24.302 persones de 37.655.

Segons la Creu Roja, aquesta desigualtat està en la base de la discriminació “que pateixen les dones pel fet de ser-ho” i es manifesta en forma de pobresa i exclusió, precarietat laboral, bretxa salarial i de pensions, falta d’oportunitats o vulneracions de drets, com les agressions sexuals o la violència de gènere. Des de l’entitat també assenyalen que les conseqüències de la pandèmia de la covid-19 afecten més les dones que els homes, tant pel que fa a la salut com a la desocupació o els ingressos.

D’altra banda, en el marc del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, Creu Roja Joventut ha tret la campanya “Entrellaçades per la sororitat”, amb la qual vol donar veu i destacar la necessitat de promoure la unió entre dones perquè hi hagi “xarxes de suport i solidaritat entre elles a favor de la igualtat en un context de desigualtat”.