Centenars d’estudiants han sortit al carrer aquest dilluns al matí amb motiu del Dia Internacional de les Dones. La manifestació, convocada pels sindicats estudiantils, ha avançat pels carrers del centre de Barcelona sota el lema “Per una educació feminista“. La protesta s’ha fet en el marc de la vaga convocada també en l’ensenyament universitari.

La portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Anna Clua, ha explicat que “la violència de gènere i el patriarcat també estan en l’educació i, per tant, davant un sistema educatiu que encara no ha revertit tots aquests rols de gènere i aquesta violència de gènere, no ens queda res més que el 8 de març sortir al carrer, manifestar-nos i fer vaga”.

A la marxa hi han participat unes 500 persones, segons la Guàrdia Urbana. Ha començat a la plaça de la Universitat i ha arribat fins al Parc de la Ciutadella. La SEPC també ha convocat mobilitzacions a Manresa, Girona, Lleida, Reus, Arenys de Munt i a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).