Vicente Zambrano González

Els treballadors de l’estacionament regulat a Barcelona han convocat una vaga tots els caps de setmana de l’any. L’aturada afectarà les zones blava i verda per reivindicar millores en les condicions laborals de les 170 persones encarregades de controlar els vehicles que hi aparquen. El comitè d’empresa ha convocat la vaga per unanimitat i critica la “falta d’empatia” de l’Ajuntament de Barcelona i la direcció general de BSM. Adverteixen que si no s’obre una negociació, la vaga “s’empitjorarà i possiblement s’ampliarà més dies”.

Reclamen millores econòmiques i conciliació

Els empleats reclamen la millora de les condicions econòmiques, però, sobretot, de les mesures de conciliació familiar. Entre les reivindicacions, denuncien un “incompliment sistemàtic” del conveni col·lectiu i asseguren que no se’ls respecten els horaris. A més, denuncien que no s’ha contractat personal, malgrat l’augment de les places regulades i l’ampliació dels horaris de pagament.

Les crítiques també fan referència a la seguretat. En aquest àmbit, reclamen un protocol de seguretat per a les noves zones d’estacionament regulat, on afirmen que els vigilants treballen “amb una total incertesa i inseguretat”. També es queixen que el sistema de pagament per mòbil no funciona correctament i que “en passar al pla pràctic deixa molt a desitjar”. En aquests casos, els treballadors asseguren que s’han d’enfrontar als retrets i queixes dels usuaris.