La manifestació per la vaga d’educació aplega 22.000 persones al centre de Barcelona, segons xifres de la Guàrdia Urbana, una participació que els sindicats eleven a 44.000. Coincidint amb la primera jornada d’aturades, de 5 dies aquest més de març, els sindicats han convocat una manifestació unitària a la ciutat. Reclamen una negociació real, demanar la dimissió del conseller Gonzàlez-Cambray i exigir la supressió del nou calendari escolar per al curs 2022-23.

Vaga d’educació de 5 dies: seguiment del 75 % a secundària | DIRECTE

La manifestació ha sortit a les 11:30 h dels Jardinets de Gràcia i ha avançat en direcció al departament d’Educació, amb crits contra el conseller i contra les retallades. Un cop allà, s’han mantingut concentrats a les escales d’accés a la conselleria, custodiada per agents dels Mossos d’Esquadra. Al llarg del matí s’han sentit consignes com “Prou imposicions, Cambray dimissió”, “Cap retallada a l’educació” o bé “No són les vacances, són les mancances”. Fins al punt de inicial de la concentració hi han arribat manifestants en columnes des de diversos punts de la ciutat, com Gràcia, Sants o Sant Martí.

Els sindicats educatius han fet un manifest conjunt en què desgranen els motius que els porten a convocar la vaga. En primer lloc, reclamen un augment de la inversió en matèria d’educació, arribant fins al 6 % del PIB català, com a mínim. També denuncien que no s’han recuperat les condicions laborals que tenien abans de la crisi econòmica de fa 10 anys, reclamen l’estabilització del personal interí i rebutgen la sentència contra la immersió lingüística. Pel que fa als darrers canvis impulsats pel Departament, volen que se suprimeixi el nou calendari escolars’oposen al nou currículum de secundària. Per tot plegat, exigeixen la dimissió del conseller.

Manifestació d'educació

Tres dies de manifestacions per la vaga d’educació

La manifestació d’aquest dimarts no és l’única que han convocat els sindicats amb motiu de la vaga d’escolar. Dimecres la comunitat educativa també sortirà al carrer per fer sentir les seves reivindicacions. En aquest cas, la marxa arrencarà a les 11.30 h des de la plaça dels Països Catalans i anirà fins al Saló de l’Ensenyament. Dijous hi ha organitzada una altra manifestació, que començarà a les 11.30 h a la plaça de la Universitat i es dirigirà fins a la plaça de Sant Jaume.